Fri invandring!

Jag ser inte logiken med att vi "svenskar" ska få bestämma vilka som ska få bo i "Sverige". För mig så är Sverige inget land för svenskar utan ett land för vem som helst, jorden är ingenting man kan äga och jag tycker vem som helst ska kunna bosätta sig vart som helst utan att det ifrågesätts.


Jag säger inte därmed att vi inte ska ha en samhällsstruktur, jag förstår helt och hållet att utan det skulle det bli kaos, och de människor som väljer att flytta eller fly till Sverige måste anpassa sig efter vårt samhället, det är självklart.


Många svenskar motargumenterar fri invandring med att det är för dyrt för Sverige och att alla som kommer hit ta våra jobb. Jag ska försöka förklara hur det ligger till...


När någon i Sverige föds, så börjar staten investera pengar på den nyfödda personen, den får barnbidrad, tandläkarvård gratis skolgång gratis. Varför vill svenska staten lägga ner pengar på detta? Jo för att staten vill att denna nya person ska växa upp, få en bra utbildning, må bra och få ett bra jobb. Varför? Jo för att när den nya människan får ett jobb så börjar den också betala skatt! Alltså får svenska staten tillbaka sina pengar!

En invandrare som kommer till Sverige har gått igenom samma procedur, skaffat sig en bra utbildning men vill flytta till Sverige. Vi säger att den som flyttar hit är 30 år och har en bra utbildning. Då får vi i Sverige en "gratis" människa till "vårt tillfogande" (vi har alltså inte lagt ner pengar för att personen ska växa upp) samtidigt som landet där människan kommer ifrån förlorar sin investering!

Det vi får betala denna människa är möjligtvis lite bidrag i nåt år, och svenskundervisning. Sedan kan personen börja betala skatt och vi i Sverige vinner på det!

Visst, i en kortsiktig syn på tiden så är det möjligt att invandrarna tar våra jobb, men samtidigt som det kommer mer arbetskraft till Sverige (som vi behöver) så skapas det fler jobb...

Vad förlorar vi på med fri invandring egentligen? Visst det finns andra exempel där människor lever på bidrag i hela sitt liv, men kom igen, det gör svenskar också!

Säg ja till Fri Invandring och vi får möta andra kulturer, vi berikar vår vardag och vi gynnar vårt land. Men framförallt, en annan människa får möjlighet att bo någonstans...


Kommentarer
Postat av: Matilda

Mest härligt, iam proud of you love!

2008-11-14 @ 15:03:22
URL: http://matildus.blogspoit.com
Postat av: J

Jo visst fungerar det så i många fall, men tyvärr inte alla. Det finns även många som kommer utan utbildning och livnär sig genom att bl.a råna både butiker och privatpersoner, eller smuggla sprit mm.

Jag har ingenting emot invandrare, det finns många som är mycket trevligare än många svenskar, men det är tidigare nämnda som är problemet.

Många som flyr hit till Sverige från fattiga eller krigsdrabbade länder har problem med att anpassa sig till vårat samhälle, och jag kan även där referera till tidigare nämnda grupp av människor. Borde man inte införskaffa en lag som säger att om folk som flyttat till Sverige begår något brott, i stort sett vilket som helst, inom t.ex. fem eller tio år från inflyttningen, borde bli tillbakaskickade till sitt eget land? Klarar dom sig inte i ett så pass bra land som Sverige ändå är utan att behöva begå brott anser jag att dom gärna kan få återvända till sina respektiva hemland och fortsätta sina miserabla liv där.

2008-11-17 @ 17:08:59
Postat av: Henrik

ja personen med alias J har en poäng, till viss del så måste invandrare lära sig den nya kulturen dom kommer till och anpassa sig. Men aldrig så mycket att det bryter mot deras egen religiösa tro, övertygelse eller etc. Vi har religiös frihet i Sverige, som jag värnar om väldigt mycket. Det är ju så att den ger mig rätten att vara ateist.



Sen vist, det finns visa fall där invandrare begår grövre brott i Sverige. Det är skamligt. Men jag tror att vi alla behöver komma ihåg att ingen flyttar runt halva jordklotet för att bli bankrånare. Själva tanken är absurd. Vad vi behöver fundera på är vad som driver dessa få individer till att begå våldsbrott? Och ja det är få om man tar hänsyn till det lilla procentantal av invandrare som någonsin begår ett brott i Sverige.

Jag har inga belägg för vad orsaken är men jag kan göra en kvalificerad gissning. Systemet!

Antalet invandrare är inte felet utan det är hur vi tar emot dem. De placeras i invandrartäta områden o låt oss tänka logiskt, om du flytta till Madrid o bosatte dig i ett Svenskt område där så skulle du inte prata Spanska, du skulle prata samma språk som dina grannar. SVENSKA! Men i arbetslivet så måste dom ju lära sig svenska? Nej, för dom får inte arbeta. Dom måste sitta i ett klassrum o lära sig svenska (SFI) i några år innan de ens får chansen att integreras i det svenska samhället. Det är här felet ligger, o det är inte helt deras fel, det är inte Svenskarnas fel, det är systemets fel.



Systemet är föråldrat, trasigt och ineffektivt. Och att säga att det ska fixas genom mindre invandring är som att säga att kunderna på ICA ska handla mindre för att kassorna inte är snabba nog. O ja invandring är lönsamt ekonomiskt, och det har jag belägg för. Men det är en helt annan fråga. Dock om du inte tror mig så är det bara att säga till så ska jag försöka ta mig tid att bevisa det.









2008-11-17 @ 20:47:44
Postat av: franssonsinner

J, bra att du lägger dig in i Diskussionen! Vill höra åsikter från olika människor.



Det man ska tänka på är att även svenskar begår brott som bankrån osv, ska man utvisa dessa ur Sverige också?



Precis som Henrik säger finns det en orsak till att en människa begår brott, oftast för att klara dagen och överleva. Anledningen att man inte gör det på ett "normalt" sätt (som genom ett jobb) kan säkert ha med individen att göra i vissa fall. Men generellt sätt tror jag det beror på samhället.

Och detta gäller som sagt naturligtvis inte bara invandrare utan svenskar också...



Jag har inte koll på statistiken, men om invandrare skulle begå fler brott procentuellt sätt så tror jag det skulle bero på att systemet inte fungerar, att de människor inte får möjligheter till ett riktigt jobb, jag tror inte det beror på att personen i fråga kommer från ett annat land...

2008-11-17 @ 22:25:05
URL: http://sinre.blogg.se/
Postat av: Stormscale.org.mNs

Det är alltid lika kul med folk som är för ett sämhälle med mindre klassindelningar, gränser och grupper. Friinvandring är ett viktigt bidrag.

Däremot är det inte relevant i dagens Sverige. I Sverige idag har vi en offentlig sjukvård, skola och nästan allt därtill. Om sjukvård, skola och allt det andra inte var offentlig finansierat via tvång hade det varit ett lämpligt alternativ med friinvandring. Det ter sig tämligen självklart att envar bör få nyttja sin kropp och dess medel den skapar bäst han vill. Att staten som "överman" vet bättre än varje individ själv är en befängd tanke. Så länge envar inte inskränker på varje mans fri- och rättigheter så bör man få handla efter egen förmåga. Vilket även det hade inneburit friinvandring. Dessvärre har vi en offentligt finansierad sjukvård till att börja med och gör att jag ställer mig emot friinvandring.

2008-11-19 @ 06:54:49
Postat av: Torbjörn högberg

Vill bara bifoga indianhövdingen Seattles tal från 1854 "ingen äger marken -jorden är till för alla". Redan då fanns det människor med insikt !http://www.solemineral.com/sole/indian/indian.html

2008-12-02 @ 09:33:08
Postat av: Ivan Hördum

"Flummerhumanisme" har inte Sverige råd med. Vi kan inte vara socialkontor för alla verdens sk. flyktinge, (invandrere). De problemer vi opplevar i dagens Sverige, med en del invandrere, är kriminalitet, vold, voldtäkter, stölder, m.m. beror inte på traumaer som de upplevt, utan på bristande respekt för oss Svenskare. Vi är för naiva om vi tror vi kan öppna "pärleporten" för hela världen, och ta emot allt och alla. Gå ut i livet och se vad som sker; hur många invandrare uppför sig, och missköter sig. De som sköter sig; jobbar och tar hand om, de sina, märkas inte, utan det är de som lever på bidrag, stölder, m.m. som vi ser, och kännar av. Jag är själv invadrar, och har lärt mig att ta hand om mig själv; men jag förargas när jag ser hur flummerhumanister tror att Sverige kan frelsa hela världen, och ta emot okontrollerade mängder invandrere, som bara söker lyckan och försörgning.

Det må vara upp till var och en att avgöra om de vill göra rätt för sig, och klara sig, eller bara nasa på Svenska sammhället.

2008-12-02 @ 12:23:13
Postat av: Anders Schröder

Snyggt skrivet. Jag gillar att du tryckte på de moraliska argumenten, och inte bara de ekonomiska fördelarna.



Om du eller någon annan är intreserad så kommer miljöpartiet och grön ungsdom debattera bland annat invandring med sverigedemokraterna och sverigedemokratisk ungdom nästa tisdag den 9de december i vasaskoalns aula. kom dit och titta om du har lust

2008-12-02 @ 12:24:52
URL: http://flumungen.blogg.se/
Postat av: Kasern

När ska den allmänant uppfattat att inse att de inte finns någon som helst fördel med fri invandring. Ställ krav på invandrarna eller låt dom gå, hur långt ska de behöva gå för att ni ska inse fakta? När vi en turban försedd ''jalla'' längst fram lucia tåget....

2008-12-02 @ 23:26:09
Postat av: Susann

Hej Viktor, kunde väl förstå att det var du som var i Gefle Dagblad i veckan! Bra, kloka synpunkter och mycket tankar bakom. Kul att "se" dig o dina tankar! Hälsa övr fam.

2008-12-05 @ 19:42:14
Postat av: Anders

Varför ska "svenskar" få bestämma någonting som bara berör "svenskar" överhuvudtaget? Varför ska någonting vara lokalt förankrat överhuvudtaget.....? I en perfekt värld är detta legitima frågeställningar. Tyvärr är de också fullständigt koko givet den verklighet vi lever i.



Ditt resonemang haltar å det grövsta då det finns SKILLNADER mellan grupperna som kommer till Sverige. Varför är västerländska invandrare lika "integrerade" som etniska svenskar samtidigt som det nästan bara är mellanösternfolk, afrikaner och balkanfolk i "ghettona" Alla är ju invandrare? KAN det kanske vara så att "erfarenheter" från de senare områdena inte är så efterfrågade på den svenska marknaden, samtidigt som språk- och kulturbarriären är allt för stor? Hur lätt tror du att du hade klarat att utföra ett avancerat arbete i Iran? De som "flyr" sina hemländer och har möjlighet att kommma in i England, USA, Kanada etc åker givetvis hellre dit än till Sverige. Vilka blir då kvar och kommer till Sverige primärt tror du?



Var i världen finns det en fungerande mångkultur som blomstrar? Ser man till tillväxt, social utslagenhet, utbildning, livslängd, vårdkvalitet, brott etc finns det INGA exempel som slår ett kulturellt och etniskt homogent land som Sverige än gång var, eller Japan är i dagsläget.

2008-12-14 @ 01:07:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0