2025 - Slopa bensin och Diesel bilar, möjligt?

År 2025 ska alla bensin och Diesel bilar förbjudas säger Centerpartiet, självklart i mån för miljön. Frågan är inte om detta är bra eller inte, för det är bra, utan frågan är om det verkligen är möjligt...

Möjligheten finns självklart, annars skulle man inte lägga fram förslaget, men det finns ändå problem som kan förhindra det. Ett exempel är att det vanligaste alternativet Etanol som finns på många mackar idag, är 25% dyrare än bensin (sett efter förbrukning och literkostnad). Jag är också helt övertygad om att priset för Etanol kommer höjas med tiden.

För att man ska kunna få människor att börja köra på Etanol så tror jag man måste sänka skatten på just Etanol, i och med det så blir det billigare och folk kommer välja det före bensin just pga den ekonomiska biten. Ett annat problem är att de andra alternativen är otroligt få. Om man tar ett exempel som Biogas som man kan köra på, så är det OTROLIGT få mackar i Sverige som säljer det, och OTROLIGT få bilar som kan gå på Biogas. Även detta är ett alternativ man kan se över, man måste helt enkelt ändra förutsättningarna.

Ett annat alternativ folk har istället för bilen är den kommunala trafiken, men där finns det ett gigantiskt problem, KOSTNADEN. Om man tittar på tunnelbanan i Stockholm så är den otroligt dyr, så folk väljer bilen istället! Jag menar, hur kan man tänka sig att lösa problemet med miljön om man inte gör så att folk vill använda sig av de bra alternativerna? Det blir en dubbelmoral i mina ögon...

Hörde om en hemsida som man fick betala 200kronor per år för att vara medlemm i, villkoret var att man skulle Planka varje gång man skulle åka tunnelbana (att inte betala) och om man åkte fast så skulle hemsidan med sina medlemms pengar betala kostnaden för bötern. Sen om man ser detta som en lösning till problemet eller inte är en annan fråga, för mig verkar det snarare som att folk tycker det är en fråga om sin egen ekonomi än om att man vill värna om miljön. Men man kan inte förneka att det är ett bra initiativ och det kan säkert pressa Stockholms kommun till att förbättra villkorlen.

Jag tror defenitivt att denna idé om att bensinbilar ska förbjudas är något som kan hjälpa till i frågan om miljön. Det kan både pressa biltillverkarna att få fram alternativ och staten att förbättra villkorlen för oss privatpersoner.

Jag kommer att hjälpa till att kämpa för att det ska fungera, för miljön är nämligen en av de viktigaste frågorna i vårt samhälle och om jag ska vara allvarlig så tror jag inte bara det drabbar mina barn eller barnbarn, om vi fortsättre på samma sätt är jag övertygad om att det även kommer drabba min egen generation, inte för att det spelar någon roll, man bryr sig ju lika mycket om andra som om en själv, eller? Kanske är just detta, att det kan drabba än själv som får människor att faktiskt lyfta på röven och hjälpa till, för hjälp behövs, verkligen...


Kommentarer
Postat av: ewezi

trevlig blogg.

2008-11-18 @ 21:12:22
URL: http://ewezi.blogg.se/
Postat av: Carro

mm den är viktig.

2008-11-18 @ 22:09:01
URL: http://sandraocarro.blogg.se/
Postat av: Moni

trevlig blogg skriver jag med

2008-11-18 @ 23:51:37
URL: http://monkann.blogg.se/
Postat av: Anonym

hej på er! jag har en tävling där man kan vinna bl.a en mobil w580i, presentkort mm. vill du vara med och tävla? kolla in min blogg då, kram sara :) http://anonymdagbok.blogg.se

2008-11-19 @ 07:12:03
Postat av: Carmen

hej hej



vad tycker du om faktumet att föräldrar vill skaffa barn i 40-50 åldern?



puss carmen

2008-11-19 @ 09:19:08
URL: http://carmendeleaumelby.blogg.se/
Postat av: Stormscale.org.mNs

2008-11-19 @ 09:36:56
Postat av: Stormscale.org.mNs

Då var det dags igen.

En fråga som du bör fundera på;

Hur tror du att det kommer påverka Sverige om vi förbjuder bensinbilar 2025? Jo det kommer påverka låginkomsttagarna, de som lever på gränsen som inte har råd att köpa en hybridbil från diverse trevligt märke utan måste sitta på sin bil från 81. Förbud och regleringar är inte rätt sätt att nå miljö"bovarna".

Skall vi sedan gå in på etanolen så är det förkastligt att ens prata om Etanol i dagens skede.

Etanol och ­andra biodrivmedel gjort att den globala mat- och energimarknaden växt ihop; att två miljarder av världens ­­fattigaste människor plötsligt står mot 800 miljoner bilägare.



Sedan när du pratar om att planka istället för att betala för din resa via tunnelbanan undrar jag om du driver med oss eller om du bara är riktigt dum? Förstår du ens vad det kostar att bygga ett tunnelbanesystem, att köpa ett tåg eller vad det kostar att hålla det igång? 20 Tåg kostade i runda svängar 2.5miljarder kronor senast Skånetrafiken "handlade" lite. Du bör betala din resa och uppmana dina vänner att göra likaså, först då kommer stockholm få en fungerande infrastruktur och priserna kommer justeras.

2008-11-19 @ 09:45:22
Postat av: franssonsinner

Det här med att planka istället för att betala, det är en kortsiktig lösning självklart, men människor väljer att inte åka tunnebana för att det är för dyrt, då kanske det är bra att göra något åt det?

2008-11-19 @ 17:17:26
URL: http://sinre.blogg.se/
Postat av: franssonsinner

Carmen, biologiskt sätt tror jag det är väldigt jobbigt för mamman, och väldigt svårt också att hon blir gravid.



Men vi lever i ett fritt land och självklart om man vill skaffa barn vid den åldern ska man få göra det.



Nästan alla vill ha barn, och om man inte har möjlighet förens man är 50, ska man inte få skaffa barn då? :>

2008-11-19 @ 17:42:05
URL: http://sinre.blogg.se/
Postat av: Moni

sv. tackar

2008-11-19 @ 18:02:38
URL: http://monkann.blogg.se/
Postat av: CHERRY

Bra blogg! en!

2008-11-19 @ 18:09:29
URL: http://cherriana.blogg.se/
Postat av: Missy

Stormscale.org.mNs bara så att du vet så tycket jag att bloggarn har rätt. klart att tunnelbanne systemet är mer miljövänligt än våra bilar. dessutom så kostar det staten inte så mycket att vi inte har råd med det. Vi behöver kunna tänka mer på miljön och mindre på vad det kommer att kosta oss. inget pris är högt nog för att rädda vår jord.

Puss

2008-12-02 @ 13:21:02
Postat av: Pessimisten

Bra? har du nån susning om hur mycket råvaror som går åt att göra, den glorifierade "Etanol"?

Det bästa är att råvarorna som används för att göra etanol kan mätta magar, men klart det tänkte du inte på?



Kortsiktig lösning, det är inte ens en lösning du snyltar. Kan inte motstå att svara ditt svar angående om äldre fruntimmer skaffa sig ungar.

Vadå möjlighet? Väntade du 60 år och sen får sanningen rakt i ansiktet att du inte kan få barn. Bara acceptera det, du har ett val alltid. (Sen att vissa har absolut ingen chans att få barn, varse dom är 20 eller 80, på grund av nå fel i kroppen)

Släpp det, bara att gilla läget. Kan vända på steken jag fick inte det och det, inte sjutton gnäller jag. Då ska dom väl inte välla över det heller.



Fritt land? vakna ur din illusion, du har knappast nån aning om vad frihet är. Du går fortfarande i skolan, om du tror du har frihet så skulle du kunna sluta rätt av(Göra precis vad du vill utan att det blir konsekvenser, går inte enligt dig? Nej då är det inte frihet du har).Komma tillbaka om 10år och fortsätta, som om ingenting hade hänt men så funkar det inte. Det blir konsekvenser av ditt handlande. Den frihet du tror du har är bara en illusion.



"Missy" Står du för kalaset då, om du menar inget pris är för högt för att rädda jorden. Du kan ju ta och sälja datorn din, som du skrev kommentaren med.

Och skänka pengarna så dom kan rädda din kära jord.



2008-12-19 @ 06:35:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0